Rezervatia Naturala Cristesti

Rezervatia Cristesti  - 8,5 ha

     Com. Voineasa- Rezervatie naturala mixta situata in  Mtii Lotrului (Steflesti) in sud –estul  culmii principale dominata de Vf. Cristesti ,la alt . intre 1900 – 2053 m. – Conserva  habitat natural de tufisuri de Pinus mugo cu Rhododendron sp.( jneapan si bujor de munte) in care se adaposteste ursul brun sai pe stancarii capra neagra.
     Localizare: Rezervatia include circurile glaciare de sub culmea principala a Mtilor Lotrului  (zona Vf. Cristesti), aflate la obarsia pr. Hanesu ,afluent pe stanga  al raului Lotru  si Iezerele Cristestilor ( printre putinele lacuri glaciare din Mtii Lotrului).Limita de nord a rezervatiei se realizeaza la cota de 2052,8 m. ,iar cea sudica la confluenta  pr. Hanesu  cu afluentul sau pr. Groapa . Limita de vest se realizeaza pe culmea Cristestilor , la altitudini de 2000 – 2030 m. , iar limita de est se realizeaza la cca .100m  vest de  stana si de cota de 1901,3 m.
     Rezervatia se margineste pe toate laturile ( mai putin cea vestica- teren neproductiv, stancarie ) cu pasuni alpine , administrate de  Primaria  comunei Raul Sadului ( Jud Sibiu),iar fondul forestier limitrof este de stat.
 
Sursa: Agentia pentru Protectia Mediului