Rezervatia Radita – Manzu

Rezervatia Radita – Manzu. – 80,7 ha

     Oras B.Olanesti- Rezervatie naturala mixta situata in Mtii Capatanii , Munceii Olanestilor, bazinul superior al Pr. Olanesti,(pe Pr. Cainelui -afluent de dr.) si alt. intre 650- 950 m. – Conserva forme de relief spectaculoase cu aspect ruiniform, din flora salbatica, specii rare ca floarea de colt ,iedera alba , stanjenei, tulichina mare iar din fauna specii periclitate si rare-ursul brun,   capra neagra.
     Localizare : Rezervatia se situeaza  de o parte si alta a vaii pr. Cainelui ,cu altitudini  cuprinse intre cca.650 m. la 950 m. Limita de nord este pe valea pr. Radita, pana la izvoare, in versantul stang, coboara pe firul de vale pana la podul de beton ,dupa care se continua in versantul din dreapta pe firul de vale pana la culme. Limita de vest se constituie pe muchie (cumpana apelor ) si coboara catre pr Cainelui, dupa care se continua catre sud- est pana in dreptul vaii Gorunilor din versantul stang. Limita de sud o constituie valea Gorunilor ,iar catre est tot Valea Gorunilor  si in prelungire pana la intalnirea cu izvoarele Raditei.
     Rezervatia este constituita din fond forestier privat ,la fel intreaga suprafata limitrofa si apartine  Obstii de Mosneni Olanesti.
     Rezervatia este in custodia Asociatiei Montaniardul Calauza.
 
Sursa: Agentia pentru Protectia Mediului