Alimentatia - Ghid Montan

La pregatirea alimentelor de origine vegetala se tine seama ca preparatul si consumul acestora sa se faca spre sfirsitul verii si toamnei, deoarece radacinile lor devin comestibile abia dupa ce florile s-au scuturat. Rizomii si tuberculii se...citeste mai departe
In unele situatii nu se poate dispune de alimente in cantitatile necesare unei hraniri suficiente. In astfel de cazuri hrana va fi asigurata prin completarea proviziilor cu produse alimentare prezente in zona, cum ar fi fructe de padure,...citeste mai departe
In anotimpul calduros alimentatia personalului necesita de asemenea o atentie deosebita, prin faptul ca alimentele trebuie sa fie diversificate, pastrate si depozitate in conditii optime si consumate la timp. Hrana va contine mai putine...citeste mai departe
Hranirea pe timp de iarna prezinta o importanta deosebita, deoarece efortul depus pe timpul deplasarii supune organismul la un consum suplimentar de substante hranitoare (in special zaharuri si bauturi calde). Ratia zilnica a unui alpinist se...citeste mai departe
Dupa cum se stie, efortul muscular intens si prelungit necesita un consum crescut de grasimi, zaharuri, substante nutritive si minerale. Pentru a echilibra procesul nutritiv, alimentele trebuie, sa contina protide, glucide si lipide (grasimi...citeste mai departe
Peste 90% dintre romani consuma apa minerala, arata un raport Canadean publicat in mai 2008. Mai putin cunoscute sunt insa efectele pe care le au asupra organismului sarurile minerale in exces. Consumul apei minerale pe termen lung poate duce...citeste mai departe
Ne putem feri de toxi-infectii alimentare sau de neplaceri gastrice, hranindu-ne cat mai corespunzator.
<<La munte pofta vine mancand sau aerul, apa, miscarea, efortul stirnesc pofta de mincare; totusi o tura montana...citeste mai departe
Ratia zilnica se intocmeste in functie de sex si varsta, dar si clima. Aceasta trebuie sa contina in egala masura toate tipurile principale de alimente: proteine, glucide, grasimi, saruri minerale,vitamine etc. De asemenea organismul mai are...citeste mai departe